ogulin

Novosti

01

Lip

Veleposlanica Republike Makedonije u ponovnom posjetu Ogulinu

  • Članak napisao/la, administrator

U gradskoj upravi dočekao ju je gradonačelnik Jure Turković i zamjenici Tone Radočaj, Željko Stipetić, Mićo Zatezalo i savjetnik za gospodarstvo Vladimir Kubelka, a radnom sastanku su bili nazočni tajnik Županijske gospodarske komore Damir Furdek i predsjednik Udruženja obrtnika Grada Ogulina Josip Sabljak.

U predstavljanju gradonačelnik Jure Turković istaknuo je kao potencijal Ogulina drvnu industriju, poljoprivredu i turizam, geografski smještaj Ogulina u središnjem dijelu Hrvatske uz cestovne i željezničke komunikacije, te infrastrukturno opremljenu Poduzetničku zonu Ogulin, koja se nalazi u sjecištu tih komunikacija. Karlovačka županija svoj buduću suradnju vidi u metalnoj industriji, strojogradnji, poljoprivredi i turizmu istaknuo je tajnik HGK Damir Furdek , te iskazao interes za ponovnim povezivanjem Karlovačke županije s Makedonijom, s kojom je već postojala bilateralna suradnja.

{vsig}galerija135{/vsig}

Veleposlanica je istaknula sve potencijale Republike Makedonije, njen gospodarski razvitak i tendencija suradnje sa zemljama bivše države, osobito povezivanja gradova na kulturnom i gospodarskom planu. U svom mandatu već je povezala 28 gradova Hrvatske sa gradovima u Makedoniji.

Na kraju jednodnevnog posjeta Veleposlanica je obišla tvrtku Semmelrock, gdje ju je direktor Branimir Čaić upoznao s proizvodnom programom tvrtke i njenim poslovanjem na prostoru Makedonije.

Na kraju posjeta Veleposlanica se obvezala poslati prijedlog gradova za razmjenu kontakata i međusobne posjete hrvatskih i makedonskih delegacija.

Karmela Matić
 

 

 

 

31

Svi