ogulin

Novosti

15

Tra

Uskrsnice – DA za građane, NE za gradske zaposlenike

  • Članak napisao/la, urednik

Prošli tjedan je Grad Ogulin na račune socijalno ugroženih građana uplatio naknade povodom blagdana Uskrsa. Ove naknade je gradska vlast još u svibnju prošle godine povećala s 250,00 na 300,00 kuna po korisniku. Radi se o mjeri koja se provodi u okviru socijalnog programa Grada Ogulina.

Što se tiče naknada za umirovljenike, koji su također obuhvaćeni ovim programom, zbog sigurnosnih razloga, obzirom da umirovljenici osobno dolaze u gradsku upravu kako bi podigli naknade, isplata je privremeno odgođena, i to dok državni Stožer civilne zaštite ne ukine zabranu okupljanja. Naknade umirovljenicima su u svibnju prošle godine povećane s 250,00 kuna na 300,00 kuna za jednočlano domaćinstvo te s 350,00 na 400,00 kuna za dvočlano domaćinstvo.

Naknade povodom Uskrsa za umirovljenike i za socijalno ugrožene građane povećane su prošle godine, u svibnju, prilikom usvajanja proračuna za 2019. godinu. Tada su ujedno udvostručene naknade za rođenje djeteta, koje su povećane s 2.000 na 4.000 kuna, te je, po prvi puta, za umirovljenike i socijalno ugrožene građane, uvedena isplata božićnica.

U pripremi je Odluka, koju još mora usvojiti Gradsko vijeće Grada Ogulin, kojom se socijalno ugroženim građanima povećava udio sufinanciranja troškova stanovanja s 30% troškova na 50%.

Grad Ogulin svojim zaposlenicima neće isplaćivati naknade povodom blagdana Uskrsa, a jednako tako i gradske tvrtke i ustanove neće svojim zaposlenicima isplaćivati ove naknade

 

 

14

Tra