ogulin

Novosti

14

Pro

Tradicionalni božićni koncert KUD “Klek” Ogulin

  • Članak napisao/la, administrator

Tradicionalni božićni koncert KUD

KUD “Klek” Ogulin i ove godine organizira svoj tradicionalni božićni koncert, koji će se održati u nedjelju 17. prosinca 2017. u Velikoj sportskoj dvorani pokraj Prve osnovne škole Ogulin, s početkom u 19.30 sati.

Koncert nosi naziv “Dobra vam večer japica, dobra vam večer mamica”, kojim članovi Društva žele čestitati božićne blagdane svojim obiteljima, sugrađanima i svim ljubiteljima folklora i hrvatske tradicijske kulture. 

Na koncertu će nastupiti ukupno 160 članova KUD-a “Klek” u dobi od 2 do 80 godina starosti, okupljenih u 7 sekcija. Folklorni ansambl će, uz instrumentalnu pratnju tamburaškog orkestra, izvesti pjesme i plesove ogulinskog kraja, Bizovačke plesove, koreografiju Međimurskih pjesama i plesova uz prigodnu čestitku a premijerno će izvesti i koreografiju pjesama i plesova Posavine, koju je za KUD „Klek“ postavio poznati hrvatski etnolog i folklorni koreograf, prof. Ivica Ivanković. 

{vsig}galerija210{/vsig}

Osim folklornog ansambla, nastupit će i sve tri dječje sekcije Društva koje će izvesti pjesme, plesove, igrice i brojalice namijenjene njihovom uzrastu – najmanja dječja sekcija „Pilići“ koju čine djeca u dobi od 2 do 7 godina, srednja sekcija djece od 7 do 12 godina starosti te dječji folklorni ansambl. Program će svojim kratkim najavama na lokalnom ogulinskom govoru upotpuniti članovi izvorne sekcije Društva, a mješoviti vokalni ansambl, pod ravnanjem maestra Joška Ćalete, provest će publiku kroz najljepše tradicijske božićne napjeve Lijepe naše.

Ovaj božićni koncert uveličat će i dragi gosti – Folklorni ansambl “Mladost” iz Samobora, koji je u rujnu ove godine proslavio 45. godišnjicu djelovanja, a u proslavi su sudjelovali članovi KUD-a „Klek“ koji su samoborskim folklorašima i prijateljima tada čestitali veliku obljetnicu pjesmama i plesovima ogulinskog i brinjskog kraja.

Ulaz na koncert je slobodan, dovoljno je samo ponijeti dobro raspoloženje i puno srce. 

 

Ana Krznarić

tajnica KUD-a “Klek” Ogulin

13

Pro