ogulin

Novosti

03

Vel

Svečano potpisani ugovori za stipendiranje učenika i studenata

  • Članak napisao/la, urednik

U Gradskoj knjižnici i čitaonici gradonačelnik Dalibor Domitrović zajedno sa zamjenicom Ivanom Salopek Šumonja svečano je potpisao i predao ugovore učenicima tj. njihovim roditeljima i studentima s područja grada Ogulina za školsku i akademsku godinu 2020./2021. Radi se o 50 mladih Ogulinaca i to 20 učenika i 30 studenata.
Grad Ogulin ove je godine unatoč situaciji u kojoj se nalazimo uzrokovano koronom, u skladu s proračunskim mogućnostima povećao iznose stipendija te one iznose 700 kuna za učenike i 1000 kuna za studente u trajanju od 10 mjeseci za jednu školsku odnosno akademsku godinu. Novost ove godine je i dodjela stipendija studentima koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja.


I gradonačelnik i zamjenica gradonačelnika pozdravili su nazočne, koji su zbog provedbe epidemioloških mjera bili podjeljeni u 4 grupe, uputili čestitke za dobivene stipendije, interesirali se oko njihovih školovanja i planova za budućnost te im poželjeli daljnji uspjeh. Gradonačelnik je istaknuo projekte koje Grad Ogulin provodi, smanjenje nezaposlenosti u proteklom razdoblju te iskazao nadu za ostanak mladih u našem Ogulinu nakon završenog školovanja kroz otvaranje radnih mjesta te nastavak ulaganja u bolju budućnost svih nas.

27

Sij