ogulin

Novosti

06

Ožu

Svečano otkrivanje biste stožernog generala Petra Stipetića

  • Članak napisao/la, urednik

U subotu, 11. ožujka 2023. godine, u Ogulinu, na Trgu Petra Stipetića, s početkom u 11 sati upriličiti će se svečano otkrivanje biste stožernog generala Petra Stipetića i to uoči pete godišnjice njegove smrti. Spomen-bistu podižu Grad Ogulin i prijatelji pokojnog generala predvođeni Miroslavom Vidovićem, njegovim bliskim suradnikom. Bistu je izradio akademski kipar Slaven Miličević, a svečano će je otkriti gospođa Vesna Stipetić, kćer pokojnog stožernog generala.

Svoj dolazak na svečanost potvrdio je Predsjednik Republike Zoran Milanović.

Svečanost će svojim nastupom uveličati i klapa “Sveti Juraj”  Hrvatske ratne mornarice.

Pored visokih uzvanika, predstavnika Hrvatske vojske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata ogulinskog područja i drugih uvaženih gostiju, pozivamo sve naše sugrađane da nazoče ovoj svečanosti kako bi zajednički, dostojanstveno i primjereno obilježili ovaj događaj.

Grad Ogulin je donio i Odluku o neobavljanju naplate parkiranja na javnim parkiralištima na području Grada Ogulina za dan 11. ožujka 2023. godine. Također će se u vremenu od 10.30-12.00 sati za sav promet zatvoriti ulice oko Trga Petra Stipetića: Ulica I. G. Kovačića na dijelu od kružnog toka na Trgu hrvatskih rodoljuba do raskrižja s Ulicom A. Šenoe, Ulica B. Frankopana od kružnog toka na Trgu hrvatskih rodoljuba do raskrižja s ulicom J.J. Strossmayera u navedenom smjeru odnosno od kružnog toka do raskrižja s ulicom J. bana Jelačića u suprotnom smjeru te Ulica I. bana Mažuranića u cijelosti od raskrižja s ulicom I. G. Kovačića do raskrižja s ulicom J. J. Strossmayera.

01

Ožu