ogulin

Novosti

30

Svi

Svečana proslava Dana državnosti Republike Hrvatske

  • Članak napisao/la, urednik

U subotu, 30. svibnja na Trgu hrvatskih rodoljuba svečano je obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i one koji su svojom žrtvom doprinijeli stvaranju naše hrvatske države, predvođeni gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, predsjednikom Gradskog vijeća Marinkom Hermanom, zamjenicima Danielom Vukeljom, Ivanom Salopek Šumonja i Nevenom Ivoševićem.

Uz predstavnike Udruga proizašlih iz Domovinskog rata koji su položili vijence i zapalili svijeće, nazočni su bili i potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Vuković, gradski vijećnici, direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova, članovi Odbora za branitelje, načelnik PP Ogulin. Kako zbog epidemije COVID-19 vatrogasci nisu bili u mogućnosti obilježiti svog zaštitnika Sv. Florijana, polaganjem vijenca su također odali svoju počast.

U programu su sudjelovali članovi Frankopanske garde, Puhački orkestar DVD-a Ogulin i Mažoretkinje DND-a Ogulin koji su donijeli glazbu i ples na naše ulice nakon popuštanja mjera i situacije u kojoj smo se nalazili posljednja 2 i pol mjeseca. U programu su sudjelovale recitacijama i učenice maturantice Obrtničke i tehničke škole Ogulin. Učenica Ana Salopek ove je godine trebala sudjelovati na državnoj smotri Lidrano, uz podršku mentorice Valentine Ceranić, koja zbog epidemije nije održana. Učenica je za tu prigodu napisala autorsku pjesmu „Sanjam domovinu“ , a uz nju recitacije su izvele učenice Veronika Vučić i Maja Vignjević.

Svečani program obilježavanja Dana državnosti okončan je molitvom i blagoslovom kapelana Josipa Tomljanovića.

 

29

Svi