ogulin

Novosti

15

Ožu

Susret Erasmus + projekta u Ogulinu

  • Članak napisao/la, urednik

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana provodi veliki broj projekata i aktivnosti planiranih Godišnjim planom i programom škole, kao i Školskim kurikulumom. Njihovi profesori provode dva Erasmus + projekta gdje su škola partner školama iz drugih zemalja Europe s kojima njihovi učenici i profesori surađuju na zajedničkim aktivnostima.

Od 2019. godine profesor Branko Rumenović provodi zanimljiv projekt Social cohesion – give a hand to become a friend. U projektu sudjeluju, osim učenika i profesora Gimnazije, učenici i profesori škola iz Mađarske, Bugarske, Litve, Španjolske i Portugala. Projekt uključuje mnoga društvena događanja kao što su: sportske igre, planinarenje, istraživanje povijesnih mjesta, proslave lokalnih praznika, festivale, narodne plesove, kazališne skečeve i slično. Učenici škole, u pratnji profesora Rumenovića, putovali su i bili gosti u Bugarskoj, Mađarskoj i Portugalu, a do kraja godine očekuje ih odlazak u Litvu i Španjolsku. Ovakav način rada sjajna je prilika za učenike da steknu dragocjeno iskustvo, ali i da upoznaju druge kulture te bolje usavrše strani jezik.

Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, i Grad Ogulin,  domaćin su svim sudionicima projekta iz navedenih zemalja u razdoblju od 14. – 18. ožujka 2022. U tom razdoblju za naše goste organizirat će se mnoštvo aktivnosti u našem gradu, ali i uspon na Klek, izlet na Plitvička jezera te odlazak u Zadar.

U sportskoj dvorani u Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana uz ravnatelja škole Hrvoja Magdića te predstavnike Osnivača Karlovačku županiju, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović nazočio je otvorenju ovog hvalevrijednog susreta te poželio našim gostima dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu.

 

 

14

Ožu