ogulin

Novosti

24

Svi

Sufinanciranje energetske obnove sportske dvorane uz Prvu osnovnu školu

  • Članak napisao/la, administrator

Zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja je u hotelu Panorama u Zagrebu potpisao ugovor s ministricom Gabrijelom Žalac, odnosno s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, za sufinanciranje izrade dokumentacije za energetsku obnovu sportske dvorane uz Prvu osnovnu školu. 

Sredstva će biti dobivena temeljem prijave na natječaj kojeg je raspisalo spomenuto ministarstvo za sufinanciranje projekata koji se mogu kandidirati na Europske strukturne i investicijske (ESI) fondove.

Vrijednost projekta energetske obnove je 2 milijuna kuna, a projekt uključuje obnovu male i velike dvorane s popratnim prostorima. Trošak izrade dokumentacije iznosi nešto manje od 200 tisuća kuna, ministarstvo će ga sufinancirati u iznosu od 100 tisuća kuna, a ostatak će biti financiran iz gradskog proračuna. Nakon što dokumentacija bude izrađena projekt će biti prijavljen na natječaj za sufinanciranje izvedbe radova iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Provedbom projekta obnovila bi se ova sportska dvorana, povećala bi se njena vrijednost kao i udobnost za korisnike, dvorana bi time bila ugodnija za boravak i korištenje, a ujedno bi se smanjila potrošnja energije i time povezani financijski trošak kao i onečišćenje okoliša. Energetska obnova obuhvaća rekonstrukciju fasade i krovišta, ugradnju nove energetski učinkovitije stolarije i rasvjete te druge mjere povećanja energetske učinkovitosti koje će biti definirane projektom.

22

Svi