ogulin

Novosti

17

Tra

Sporazum Grada Ogulina i susjednih Općina vezano uz aktivnosti civilne zaštite i međusobne koordinacije

  • Članak napisao/la, urednik

11. travnja 2020. godine Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donesao je Uputu o načinu dostave i primjeni sporazuma koje mogu zaključiti jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite.

Cilj mjere tj. sklapanje ovih Sporazuma je da se građanima s ovih područja olakša kretanje na području „bivše općine Ogulin“, budući je velik broj ovdašnjih stanovnika egzistencijalno vezan za susjedne općine, imaju članove obitelji o kojima skrbe, te drugu imovinu i poljoprivredna zemljišta izvan svoga mjesta prebivalište i slično.
Od strane Grada Ogulina pripremljena je Odluka o sklapanju Sporazuma o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na području Grada Ogulina i Općina Plaški, Saborsko, Josipdol i Tounj i Sporazuma o uređivanju međusobnih odnosa u izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta i stalnog boravka kao mjere za sprječavanje širenja koronavirusa (COVID-19)

Za donošenje navedene Odluke potrebna je potvrda Gradskog vijeća, a nakon što tu Odluku potvrde i Općinska vijeća susjednih nam općina, gradonačelnik Dalibor Domitrović može pristupiti potpisivanju Sporazuma sa načelnicima navedenih Općina. Nakon toga Odluka Sporazuma upućuje se Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije, a konačnu suglasnost daje Ravnateljstvo civilne zaštite.

 

 

16

Tra