ogulin

Novosti

27

Vel

Sazvan Stožer civilne zaštite Grada Ogulina

  • Članak napisao/la, administrator

Po zapovjedi zapovjednika Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, župana Damira Jelića, u svezi nepovoljnih vremenskih uvjeta, sazvana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ogulina, na kojoj su izvješća o trenutnoj situaciji iznesle sve žurne službe civilne zaštite. Na području Grada Ogulina trenutno stanje je zadovoljavajuće: ceste su očišćene i prohodne, osim ceste prema Novom Vinodolskom preko Stalka, i život se odvija normalno. 

Prema izvješću Gradskog društva Crvenoga križa Ogulin volonteri su obišli sve korisnike te su im odnijeli hranu i lijekove, te će intervenirati prema potrebi.

Policijska postaja Ogulin u zadnje vrijeme nije zabilježila niti prekršaje niti nesreće, a Javna vatrogasna postrojba Ogulin imala je tijekom veljače 12 intervencija požara, uklanjanje polomljenih grana koja su ugrožava građane i objekte s drveća, skidanje snijega s krovova, ispumpavanje vode iz podruma u stambenim objektima zbog puknuća cijevi te skidanja leda s krovova kuća.

Gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija nije imala intervencija, osim kvara na vodovodu u Drežnici, koji je otklonjen, a predviđaju da će intervencije biti potrebne kasnije kada otopli i led se počne topiti.

Stambeno komunalno gospodarstvo imalo je problem izlaska kamiona za odvoz smeća. Nakon 3 dana odvoz smeća je uspostavljen na svim linijama. Groblja se čiste po potrebi, sve ostalo, zbog nedostatka ljudi i strojeva, čisti se slabije. Apeliraju na građane da zbog opasnosti od poskliznuća, jer su mramorne ploče vrlo skliske, ne posjećuju groblja dok se ne očiste sve staze.

Upozoravaju se građani na opasnost od pada snijega i leda s krovova, da budu oprezni prilikom hodanja ispod streha te da ne parkiraju automobile ispod streha zbog opasnosti od pada snijega s krovova.

Zbog najave kiše koja će se lediti na tlu potrebno je pijeskom sipati ulice i nogostupe, a dođe li do pucanja stabala i električnih vodova intervenirat će se po potrebi. Također će se odraditi pripreme za naglo topljenje snijega i eventualne poplave koje bi mogle zadesiti Ogulin. U bivšoj vojarni Poredice pripremit će se prostor, dovesti pijesak, vreće i punilica.

S tim u svezi zakazana je slijedeća sjednica Stožera za petak 2. ožujka 2018. godine u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici s projekcijama karata prošle poplave i podacima o broju utrošenih vreća i pijeska.

Karmela Matić

 

23

Vel