ogulin

Novosti

04

Kol

Regionalni znanstveno – edukativni centar Ogulin

  • Članak napisao/la, urednik

U gradskoj upravi održan je još jedan sastanak i obilazak terena vezano za „Regionalni znanstveno – edukativni centar Ogulin“ koji se planira graditi na području bivše vojarne Sveti Petar (Poredice).

Na sastanku i terenskom obilasku su uz članove tima iz Ogulina prisustvovale i Tanja Vrbat Grgić i Elena Bernich iz Agencije za razvoj Grada Umaga RAZUM, s kojima je Grad Ogulin uspostavio suradnju glede prijave ovog projekta na natječaj.


U tijeku je izrada projektne prijave na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz poziva „Jačanje STEM vještina u osnovnim školama i razvoj Regionalnih znanstvenih centara za osnovnoškolski odgoj i obrazovanje u STEM području“. Ukupna vrijednost Poziva iznosi 22 milijuna eura od čega 85% iznosa financiraju Island, Kneževina Lihtenštajn i Kraljevina Norveška, a 15% iznosa financira Republika Hrvatska, što znači da iznos bespovratnih sredstava iznosi 100% prihvatljivih troškova. Najviši iznos koji može biti odobren po projektu iznosi 3.000.000 eura.

Projektom se uspostavlja „Regionalni znanstveno – edukativni centar Ogulin“ koji će omogućiti održivi prijenos znanja učenicima osnovnih škola iz šire regije. Učiteljima će se kroz treninge trenera podići znanja za uključivanje STEM-a u razrednu i predmetnu nastavu.

Ovim Centrom u Ogulinu će za osnovnoškolce i njihove učitelje postati dostupni sadržaji kakvih nema niti u široj regiji. Ovom prijavom, ukoliko bude prihvaćena, realizirala bi se tek prva faza kojom bi se uredio jedan „H“ objekt na području bivše vojarne Sveti Petar. Cilj je u konačnici sve trenutno neiskorištene objekte na području bivše vojarne Sveti Petar staviti u funkciju „Regionalnog znanstveno – edukativnog centra Ogulin“.

30

Srp