ogulin

Novosti

21

Svi

Razvoj financijskih ekosustava za promociju društvenog poduzetništva u ruralnim regijama

  • Članak napisao/la, urednik

Grad Duga Resa partner je na provedbi projekta DelFin CE 1374 – „Razvoj financijskih ekosustava za promociju društvenog poduzetništva u ruralnim regijama“ u okviru programa Interreg Središnja Europa 2014.-2020., sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Svrha projekta je predstaviti i promovirati model društvenog poduzetništva u ruralnim područjima s ciljem unaprjeđenja ekonomske situacije te uvođenja društvenih inovacija. Više o projektu možete saznati na poveznici DelFin.

U sklopu projekta pokreće se devetomjesečni pilot program potpore za društvene poduzetnike i njihove poslovne ideje i projekte s pozitivnim društvenim i/ili okolišniim utjecajem te pozivamo sve zainteresirane društvene poduzetnike s područja Karlovačke županije da se uključe u program podrške i ojačaju svoje kapacitete.

Javni poziv u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

ZAŠTO SE PRIJAVITI?

Projekt DelFin putem programa podrške nudi stručnu tehničku i mentorsku podršku i tematske edukacije prilagođene specifičnostima društvenog poduzetništva. Tokom programa polaznici će imati priliku razviti vlastiti poduzetnički poduhvat u društveno poduzeće ili povećati održivost postojećeg društvenog poduzeća – razviti poslovni plan, pohađati radionice za povećanje poduzetničkih kompetencija, upoznati se s izvorima financiranja za društvena poduzeća, razmjenjivati iskustva s drugim poduzetnicima, savjetovati se s ekspertima te predstaviti poslovni model pred potencijalnim investitorima. Naučit će i kako uspješno pokrenuti vlastitu crowdfunding kampanju. Polaznici će dobiti teoretske i praktične osnove pojedinih tema kroz polu-dnevne i jednodnevne radionice sa iskusnim stručnjacima i mentorima iz oblasti poslovnog i financijskog modeliranja i mjerenja društvenog učinka.Program podrške je prilagođen specifičnostima društvenog poduzetništva, poslovanju u ruralnim područjima i ključnim upravljačkim kompetencijama koje su potrebne tokom i nakon COVID-19 pandemijske krize.

VIŠE O PROJEKTU

18

Svi