ogulin

Novosti

10

Sij

Radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta teku po planu

  • Članak napisao/la, urednik

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je sa suradnicima posjetio gradilište reciklažnog dvorišta kod pročistača otpadnih voda u Galgama. Tamo se sastao s izvođačem i nadzornim inženjerom kako bi provjerio kako radovi teku te ima li problema pri izvedbi. Prema tvrdnjama izvođača za sada su vremenski uvjeti bili idealni tako da radovi izvrsno napreduju. Ostane li i dalje tako reciklažno dvorište će biti dovršeno u roku.

Za izgradnju reciklažnog dvorišta za izvođača je postupkom javne nabave odabrana tvrtka HIS d.o.o. iz Donje Višnjice. Ova tvrtka je za građevinske radove angažirala podizvođača, tvrtku Lidar d.o.o. iz Ogulina. Za obavljanje geodetskih usluga izvođač i stručni nadzor također su angažirali tvrtke iz Ogulina. Nadzor nad radovima provodi tvrtka Planum iz Karlovca, a za voditelja projekta ispred Grada Ogulina imenovan je Zdenko Trninić.

Projekt je u fazi izvedbe gornjeg ustroja, odnosno tamponskog sloja, nakon čega, kad zatopli, slijedi asfaltiranje, a paralelno se izvode radovi na instalacijama i temeljima za montažne objekte i opremu. Zemljani radovi i doljnji ustroj platoa su dovršeni. Ugovorni rok za izvedbu radova je 120 dana, a vrijednost projekta iznosi 2,4 milijuna kuna s PDV-om, od čega je 85% sufinancirano iz EU fondova.

04

Sij