ogulin

Novosti

14

Ožu

Radioklub Ogulin ponovio usjeh na županijskom natjecanju tehničke kulture!

  • Članak napisao/la, administrator

Od petorice polaznika, trojica su nakon provedenog školskog natjecanja, dobila poziv na županijsko natjecanje. To su učenici osmog razreda Anđelo Kirasić, Luka Kovačević i Sven Blašković. Natjecanje se provodilo u osnovnoj školi Švarča u Karlovcu u petak 04.03.2016. godine. Jučer smo zaprimili službene rezultate pa ih stoga i objavljujemo. Kao što i naslov govori, ponovili smo uspjeh iz prethodnih godina te osvojili prva tri mjesta.

{vsig}galerija124{/vsig}

Najbolji je bio učenik Anđelo Kirasić, zatim Luka Kovačević i na trećem mjestu Sven Blašković. Anđelo se osvajanjem prvog mjesta kvalificirao za Državno natjecanje koje će se održati u travnju ove godine. Zavidnim rezultatom pokazali smo sposobnost i ustrajnost u obučavanju osnovnoškolaca u vrlo zahtjevnoj kategoriji u kojoj moraju dobro poznavati rukovanje kompasom, snalaženje na zemljovidu, komunikaciju radio-uređajem te naravno i znanje iz tehničke kulture sukladno njihovom uzrastu.

Sada nam još preostaje dodatna obuka sa našim Anđelom i da ga što kvalitetnije pripremimo za Državno natjecanje kako bi polučio što bolji rezultat. Važno je i reći kako osnovnoškolci koji sudjeluju na Državnom natjecanju, dobivaju i dodatne bodove pri upisu u srednju školu pa ovim putem pozivamo potencijalne polaznike tečaja Orijentacija i komunikacija da nam se na jesen pridruže. To naravno vrijedi za sve učenice i učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda sa područja Grada Ogulina. Prijaviti se mogu kod  profesora tehničke kulture u njihovim školama.

Za Radioklub Ogulin,
tajnik, Mario Vuković

11

Ožu