ogulin

Novosti

04

Ruj

Prvi dan vrtića

  • Članak napisao/la, urednik

Povodom prvog radnog dana novootvorenog dijela dječjeg vrtića Bistrac dostavljamo informacije vezano za provedbu gradskog programa potreba u predškolskom odgoju.

U ovu 2019./2020. godinu u vrtić je upisano 178 djece. Ove godine je upisano 90 nove djece. Djeca su podijeljena u 8 odgojnih skupina, jednu jasličku, dvije starije i 5 mješovitih. Zbog nedovoljnog kapaciteta na žalost neupisano je ostalo 60 djece, međutim procjenjujemo da su potrebe i veće. Zbog toga smo pokrenuli projekt izgradnje novog vrtića na području bivše vojarne Sveti Petar, koji će imati kapacitet 157 djece u 8 grupa. Nova građevina će se graditi na parceli površine 9.803 m², a sam objekt je bruto građevinske površine 243,21 m², izvedena montažnom modularnom gradnjom kako bi se rok izvedbe maksimalno skratio, biti će sufinancirana sredstvima Europske unije, a njen dovršetak i puštanje u funkciju planirano je u 2021. godini.

Elementarnom matematikom dolazi se do računice da nakon izgradnje novog vrtića ukupni kapaciteti će iznositi 335 mjesta za upis djece u vrtić, a trenutne potrebe procijenjene su na 300 mjesta u vrtiću.

Na kraju treba naglasiti da je ove godine po prvi puta u dječjem vrtiću Bistrac uvedena jaslička grupa te da je Grad Ogulin osigurao sredstva za 4 pomoćnika djeci s poteškoćama u razvoju.

03

Ruj