ogulin

Novosti

14

Stu

Proslava dana 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin

  • Članak napisao/la, administrator

Dan 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin

Sjećajući se događaja iz 1991. godine nezaobilazan je i 13. studeni, osnutak 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin, koja je herojski obranila Grad Ogulin i njegovu okolicu u Domovinskom ratu.

Želimo u srcima mladih naraštaja ostaviti trag sjećanja, da se ne zaboravi zbog čega su Hrvati i Ogulinci išli u rat, što su u tom ratu dobili, a što izgubili. Život u slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj ponajprije dugujemo nesebičnosti i požrtvovnosti mnogih branitelja, a između njih i pripadnika ogulinske 143. brigade Hrvatske vojske, koji nisu žalili dati vlastite živote plemenito braneći Domovinu. 

Dan 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin

A izgubili smo mnoge živote. 127 poginulih i 710 ranjenih i oboljelih. Stoga se sa posebnim poštovanjem sjećamo svih onih koji su bili pripadnici te postrojbe, bilo kao zapovjednici ili vojnici, izuzetni ljudi i borci, koji su svojom žrtvom u Domovinskom ratu zadužili sve nas, da ih se na ovaj dan sjetimo i odamo im dužnu počast. Tom prigodom članovi Udruge veterana 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin, u nazočnosti gradonačelnika Dalibora Domitrovića, saborskog zastupnika Tomislava Lipošćaka, predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položili su cvijeće i zapaliti svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu hrvatskih rodoljuba, a potom bili  nazočni na misi za sve poginule u crkvi Svetoga Križa, koju je predvodio župnik Josip Štefančić i koji je u župnom dvoru priredio kratko druženje za sve nazočne.

Dan 143. brigade Hrvatske vojske Ogulin

 

Karmela Matić                      
 Fotografije: Zvonko Ranogajec

14

Stu