ogulin

Novosti

03

Srp

Proslava 25. obljetnice djelovanja 1. gardijske brigade Tigrova na ogulinskom području

  • Članak napisao/la, administrator

Nakon 25 godina Tigrovi se vratili u Ogulin i to na proslavu 25. obljetnice njihovog vojnog djelovanja na prostorima ogulinske bojišnice u Domovinskom ratu.

U organizaciji Udruge veterana 1. gardijske brigade Tigrova i Grada Ogulina u subotu 30. lipnja svečana je proslava započela svetom misom u crkvi Svetoga Križa za sve poginule pripadnike ove postrojbe osobito za onih 26 koji ju poginuli na ovom području. Svetu misu je u koncelebraciji sa župnikom Josipom Štefančićem predvodio župnik iz Oštarija Ante Luketić, koji je u ratu bio vojni kapelan. Na proslavi su bili nazočni ministar Tomo Medved, posebni savjetnik i izaslanik ministra obrane Božo Kožul, prvi zapovjednik obrane Ogulina Stipe Gašljević , a sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Nakon  mimohoda veterana Tigrova i 143. ogulinske brigade, odavanja počasti svima poginulima u Domovinskom ratu  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, svečanost je nastavljena u dvorištu Frankopanskog kaštela uz prigodni program i vojnički grah sa sve građane grada Ogulina.

Svečanosti je pridonijela i vježba vojno akrobatske skupine Počasno zaštitne bojne  na trgu kod golubice, na oduševljenje svih nazočnih,  kao i prikaz taktiko- tehničkog naoružanja i opreme Hrvatske vojske.

Održana je i panel raspravom u Gradskoj knjižnici i čitaonici na temu 25. obljetnice dolaska 1. gardijske brigade Tigrova na ogulinsko područje. 

Karmela Matić

02

Srp