ogulin

Novosti

06

Srp

Projekt sanacije prometnica prihvaćen za sufinanciranje

  • Članak napisao/la, administrator

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor za sufinanciranje projekta Obnova i sanacija nerazvrstanih cesta i pratećih infrastrukturnih građevina oštećenih uslijed vremenskih nepogoda. Putem ovog projekta sanirat će se oštećenja na gradskim pro prometnicama nastala protekle zime uslijed vremenskih nepogoda, snijega, leda i kiša, koje su pogodile grad.

Ministarstvo je raspisalo natječaj za dodjelu sredstava za otklanjanje oštećenja nastalih uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinsko područje, odnosno na štete na prometnicama nastale zbog leda, snijega i kiše, Grad Ogulin je prijavio spomenuti projekt na natječaj, projekt je prošao evaluaciju te je ministarstvo odobrilo sufinanciranje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,4 milijuna kuna. Ministarstvo će od tog iznosa financirati 650 tisuća kuna, a Grad Ogulin preostalih 750 tisuća kuna.

Protekle zime snježne padaline su bile iznimno obilne pa su troškovi čišćenja snijega bili višestruko veći od planirani zbog čega su iscrpljena proračunska sredstva namijenjena za održavanje prometnica, za čišćenje snijega i asfaltiranje oštećenja. S druge strane i troškovi sanacije šteta, popravaka nastalih zbog velikih količina snijega, leda i kiše, su veći od uobičajenih, što predstavlja velik teret za gradski proračun. U svijetlu navedenog ovih 650 tisuća kuna od Ministarstva dobro će doći Gradu za popravak infrastrukture.

 

03

Srp