ogulin

Novosti

24

Tra

Program „Aktivni u zajednici“ predstavljen u Gradu Ogulinu

  • Članak napisao/la, administrator

U suradnji s Gradom Ogulinom, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je dana 18.04.2018. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavila program „Aktivni u zajednici“ koji se provodi u sklopu Programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Nakon uvodnog predstavljanja i upoznavanja sudionika s vrijednostima društvenog kapitala, predstavnicima udruga i ustanova te ostalim građanima predstavljeni su konkretni koraci u provedbi programa „Aktivni u zajednici“. 

Kako bi prikupili ideje i potrebe u određenoj lokalnoj zajednici, pa tako i Gradu Ogulinu, Zaklada je izradila obrazac za prijavu ideje i pozvala građane da se uključe u predlaganje konkretnih potreba. Svoje ideje građani mogu prijaviti putem linka: https://goo.gl/forms/k4Z39muVk7Un1T8P2, a rok za prijavu je 12. svibanj 2018. godine.

 

Ideje koje građani mogu prijaviti moraju biti realne i konkretne te ostvarive u vremenskom okviru od 6 mjeseci, odnosno konkretni rezultati moraju biti vidljivi do 31.12.2018. godine. Nakon prikupljanja ideja, građani koji su svoje ideje prijavili, imat će priliku iste i predstaviti svojim sugrađanima i „pridobiti ih“ da glasaju upravo za njihovu ideju budući da će se ona ideja koja prikupi najveći broj glasova realizirati u Ogulinu. Idući korak je realizacije odabrane ideje i ostvarenje konkretnih rezultata od kojih će korist imati cjelokupna lokalna zajednica. Proces je to koji će pod mentorstvom Zaklade provoditi skupina građana u Vašem Gradu, a koja se želi uključiti u provedbu i realizaciju odabrane ideje. 

Osim toga, a kako bismo utvrdili potencijale Vaše zajednice, pripremili smo upitnik kojim želimo dobiti jasniji uvid u stanje društvenog kapitala u Ogulinu. Stoga, pozivamo sve građane Ogulina da ispune kratak upitnik putem sljedećeg linka: https://goo.gl/forms/jnSa02b6xPYgnOEk1

 

Znamo da svatko od nas može dati svoj doprinos razvoju mjesta u kojem živimo. Stoga, pozivamo Vas da se uključite i postanete i Vi aktivna zajednica. 

 

Za više informacija o programu posjetite web stranicu Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr ili nas kontaktirajte na telefon 052/212-938.

 

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

 

19

Tra