ogulin

Novosti

19

Ruj

Priopćenje iz Stožera zaštite i spašavanja

  • Članak napisao/la, administrator

Poštovani,

u ime gradonačelnika Dalibora Domitrovića i načelnika Stožera civilne zaštite Željka Stipetića šaljem priopćenje za javnost.

Obzirom na vremensku prognozu za predstojećih nekoliko dana te mogućnost nailaska novog vodnog vala molimo putem vaših medija obavijestite građane koji imaju potrebu za vrećama s pijeskom da ih mogu dobiti. Za to trebaju nazvati dežurnog vatrogasca u Javnoj vatrogasnoj postrojbi na broj telefona 047/531-093 koji će uputiti o daljnjim koracima. Molimo građane da si sami osiguraju prijevoz, ako su u mogućnosti.

Obavijest gradu Ogulinu Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije >>

 

Oni koji trebaju pomoć oko micanja namještaja iz ugroženih prostorija na višu kotu pomoć mogu tražiti od Crvenog križa na broj mobitela 099/608-7444 i fiksnog telefona 047/522-631, a tamo će dalje preuzeti organizaciju te aktivnosti. Na iste brojeve se može nazvati u slučaju potrebe za hranom ili isušivačima prostorija, uz napomenu da se isušivači ne mogu koristiti u prostorijama koje su još uvijek poplavljene.

Odvoz glomaznog otpada će biti organiziran putem kontejnera koje će odvoziti kamion tvrtke Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Obzirom da će otpad odvoziti jedan kamionom, a količina je velika, to može potrajati određeno razdoblje, pa molimo građane za razumijevanje i strpljenje. Glomazni otpad građani mogu i sami, bez naknade, odvoziti na odlagalište Sodol gdje je za tu svrhu formirano privremeno odlagalište.

Uz navedeno molimo građane da se pridržavaju mjera za sprječavanje nastajanja i širenja zaraznih bolesti koje nam je dostavio Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije i koje mi proslijeđujemo u privitku.

Na kraju molimo građane da si pripreme flaširanu vodu, svijeće, šibice, baterije za ručne svjetiljke i radijske aparate, hranu, lijekove i druge potrepštine u količinama dovoljnim za nekoliko dana.

 S poštovanjem,

Grad Ogulin
zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja, ing.struč.spec.oec.
Bernardina Frankopana 11
47300 Ogulin
Mob. 099/473-6611

 

17

Ruj