ogulin

Novosti

06

Lis

Prijem djece kod gradonačelnika

  • Članak napisao/la, administrator

Neka od njih bila su vezana za klizalište koje bi mnogoj djeci uljepšalo nadolazeće zimske dane. Zanimalo je jednog učenika i postoji li mogućnost izgradnje rehabilitacijskog centra s konjima, kako ga njegovi roditelji na terapiju više ne bi morali voziti izvan grada. Od gradonačelnika su saznali kako je klizalište „zapelo“ na ideji oko lokacije ali da će dati sve od sebe da se projekt u što skorije vrijeme realizira. Rehabilitacijski centar nije mogao obećati ali mu se činio kao vrlo zanimljiva i zasigurno prihvatljiva ideja za koju treba pronaći financijska sredstva. Pohvalili su učenici projekte asistenta u nastavi i produženi boravak u školi. Učenike je zanimalo i hoće li se na neki bolji način riješiti autobusna stajališta u Dujmićima i Kučinić selu, na što im je gradonačelnik rekao da je rješavanje tog problema u proceduri. Naime, nastoji se otkupiti zemljište koje bi se koristilo za postavljanje autobusne nadstrešnice, a ukoliko vlasnici zemljišta odluče kupiti po cijeni koja im je ponuđena, školarci bi uskoro na sigurnom i prihvatljivom mjestu mogli čekati autobus koji ih prevozi u školu.

{vsig}galerija149{/vsig}

I teretana na otvorenom bila je jedno od postavljenih pitanja odnosno ideja. Gradonačelnik je i ovom učeniku obećao učiniti ono što je u njegovoj moći. Mažoretkinje su zabrinute za treninge zimi. Naime, po njihovim riječima teško je doći do termina u Gradskoj sportskoj dvorani pa su zamolile gradonačelnika da im, ukoliko može, pomogne pronalaskom nekog prostora u kome bi i zimi mogle trenirati. Oni najmlađi gosti ovog susreta, djeca iz Dječjeg vrtića Bistrac, već tradicionalno su pripremila recitaciju koju bi svi trebali poslušati. Recitirali su Arijana Kaurić i Jakov Štajduhar.

 „Ja dijete s ovog crnog planeta
Baš s ovog mjesta poruku šaljem
Svim odraslim ljudima svijeta:
Dosta je ludila i trke za lovom,
Za automobilima, motorima i kućama.
Stanite! Pogledajte dolje!
Tu negdje iznad vaših koljena,
Tu smo mi, vaša djeca
I želimo biti voljena!“

Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanje prava djece koja su garantirana Konvencijom o pravima djeteta, kao i pravo vrijeme da se podsjeti na odgovornost odraslih za poštivanje dječjih prava i dogovaranje na potrebe djece. Djeca trebaju ostvarivati svoja prava uvijek i svugdje pa ih treba poštivati, promicati i unaprjeđivati cijelu godinu, a Dječji tjedan je prilika da se svatko od nas podsjeti što je napravio, kao i što još može napraviti za djecu i njihova prava.
Nazaobilazna akcija tijekom Dječjeg tjedna je i oslikavanje prostora vrtića i škola. Tako je i gradonačelnik posjetio djecu našeg vrtića, uručio im prigodne poklone i slatkiše, te sudjelovao i sam u crtanju sa mališanima.
                                   

Grad Ogulin

05

Lis