ogulin

Novosti

11

Pro

Prijedlog proračuna za 2019. dostavljen Gradskom vijeću

  • Članak napisao/la, administrator

Neposredno nakon sastanka gradonačelnika s predstavnicima političkih opcija koje djeluju u Gradskom vijeću HDZ je u roku nekoliko minuta na svojoj Facebook stranici objavio tekst u kome navodi kako gradonačelnik Gradskom vijeću „uopće nije dostavio“ prijedlog proračuna za 2019. godinu te kako je on jedini krivac za nastalu situaciju, odnosno za krizu u Gradskom vijeću. Ovim putem demantiramo obje izjave.

Gradonačelnik je Gradskom vijeću kao predstavničkom tijelu prijedlog proračuna za 2019. godinu dostavio 30. studenog 2018. godine, a zatim je isti prijedlog proračuna ponaosob dostavljen i svim vijećnicima koji su primitak potvrdili svojim potpisima. U privitku se nalaze dokazi – dokumenti i od strane vijećnika potpisane dostavnice.

Što se krize rada Gradskog vijeća tiče, ona je uzrokovana neispunjavanjem obveza predsjednika Gradskog vijeća i njegovih zamjenika, aktualnih i u ostavci, koji su najprije prekinuli 11. sjednicu gradskog vijeća, a sada odbijaju sazvati njen nastavak. Posljedično brojne bitne odluke nisu donesene, što je uzrokovalo znatnu štetu gradu Ogulinu i njegovim građanima. Primjerice, nije donesena odluka o smanjenju prireza s 10% na 5%, nisu donesene odluke o povećanju Božićnica i Uskrsnica za umirovljenike, o povećanju naknada za rodilje, nije donesen proračun kojim su planirana sredstva za besplatne udžbenike, za produljeni boravak djece u školama i vrtićima, za provedbu brojnih projekata i programa i za druge potrebe grada i građana.

Činjenica da je SDP raskinuo suradnju s koalicijskim partnerima, a što je učinjeno isključivo kako bi se zaštitili interesi građana, Grada i tvrtke Stambeno komunalno gospodarstvo, ne znači da gradski vijećnici više ne moraju raditi svoj posao. Svi gradski vijećnici su i dalje aktivni članovi Gradskog vijeća koje obvezuje prisega koju su dali na početku mandata, kojom su prisegnuli da će sudjelovati u radu Gradskog vijeća i da će o točkama Dnevnog reda glasati po savjesti.

Prijedlog proračuna za 2019. godinu – Gradsko vijeće – zaključak

Prijedlog proračuna za 2019. godinu – Gradsko vijeće – dopis

 

 

 

 

10

Pro