ogulin

Novosti

29

Kol

Prijatelji djece

  • Članak napisao/la, administrator

Grad Ogulin - prijatelj djece
Grad Ogulin – prijatelj djece
 
Ogulin je uredan i lijep grad koji radi za dobrobit svih ljudi koji u njemu žive, a naročita se briga posvećuje djeci svih uzrasta i sposobnosti. U suradnji s odgojno-obrazovnim, zdravstvenim, socijalnim i kulturnim ustanovama te različitim udrugama, vodi se briga o raznim aspektima života djece u gradu.
 
Društvo “Naša djeca” pripada vodećim udrugama kada je riječ o kvalitetnim programima i napretku života u gradu općenito. U suradnji s dječjim ustanovama i udrugama provodi se zdravstveno prosvjećivanje roditelja, djece i djelatnika dječjih ustanova, naročito o zdravoj prehrani i okolišu, sprječavanju povreda i slično. Uz potporu Grada i aktivnim organiziranjem raznih udruga i djelatnika dječjih ustanova nastoje se postići što kvalitetniji uvjeti na dječjem odjelu Bolnice kako bi se što prije dobio prestižan naziv “Dječji odjel – prijatelj djece”.
 
Zdravstvena zaštita zubi djece je za posebnu pohvalu, kod 100% prvačića izvodi se pregled, sanirajući karijes, po ortodontu edukacija za aplikaciju aparatića, a zdravstveni asistent provodi edukaciju roditelja i djece u svezi s oralnom higijenom i pravilnom prehranom.

29

Kol