ogulin

Novosti

22

Vel

Preventivni zdravstveni pregledi za branitelje

  • Članak napisao/la, administrator

Ministarstvo branitelja u suradnji sa Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo osmislilo je preventivni zdravstveni program kako bi se preventivno djelovalo na zdravlje branitelja zbog sve starije braniteljske populacije koja ima sve više zdravstvenih problema i kojoj je sve kraći životni vijek.

Ministarstvo branitelja podijelilo je branitelje u 5 kategorija prema broju dana provedenih u borbenom sektoru. Tako će u 2017. godini programom biti obuhvaćeni branitelji koji su proveli 1500 i više dana u borbenom sektoru.

Opća bolnica Ogulin već je započela sa pregledima branitelja u siječnju ove godine i već je preglede prošlo 40 branitelja, stoga se pozivaju svi branitelji koji su u 1. kategoriji da se jave u bolnicu sestri Višnji Gregorović Vratarić koja je voditeljica programa, kako bi bili uvršteni u preglede. Članovi savjeta za branitelje pozdravili su ovu inicijativu Ministarstva branitelja koje je pokazalo da vodi brigu o zdravlju branitelja koji nisu ratni vojni invalidi i kojim je zdravlje već narušeno.

Također je istaknuto da je Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin na usluzi svim braniteljima, roditeljima poginulih branitelja i svim članovima obitelji poginulih branitelja koji mogu usluge bolnice koristiti bez čekanja.

Karmela Matić

17

Vel