ogulin

Novosti

31

Svi

Prekograničnom suradnjom do novih kamiona za smeće

  • Članak napisao/la, administrator

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sa suradnicima iz gradske uprave i tvrtke Stambeno komunalno gospodarstvo jučer je održao sastanak s predstavnicima općine Čelinac iz Bosne i Hercegovine kako bi s njihovom razvojnom agencijom i komunalnim tvrtkama dogovorio suradnju na zajedničkom projektu putem kojeg bi povukli sredstva Europske unije namijenjena za zaštitu okoliša i zbrinjavanje otpada.

Moguće je da će u projekt biti n uključeni i drugi partneri, primjerice iz Crne Gore, kako bi se ostvarila još šira prekogranična suradnja. Cilj projekta je promovirati i unaprijediti sustav zaštite prirode i okoliša i sustave zbrinjavanja otpada kako bi se zaštitila i očuvala priroda, bioraznolikost i velike zalihe pitke vode te time omogućio održivi razvoj na područjima partnera projekta. 

 

Projekt će se sastojati od tzv. “soft” i “hard” komponente. Putem soft komponente provodile bi se aktivnosti kao što su edukacije građana i djece o važnosti brige za okoliš. Pa bi se iz projekta za predškolsku i školsku djecu financirale radionice i edukacije, akcije čišćenja okoliša u kojima bi sudjelovala djeca iz država sudionica projekta, zatim radio emisije kojima bi se građani informirali  i educirali, tiskanje letaka i brošura i slične aktivnosti. Putem hard komponente bi se za grad Ogulin financirala nabavka kamiona s opremom za odvoz smeća i čišćenje ulica te košnju i održavanje zelenih površina.

 

30

Svi