ogulin

Novosti

22

Kol

Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

  • Članak napisao/la, administrator

Objavljen je treći natječaj iz Programa ruralnog razvoja za tip operacije 6.3.1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva. Cilj natječaja  je dodjela bespovratnih sredstva poljoprivrednicima kako bi lakše unaprijedili svoje poslovanje.

Ovaj natječaj nudi širok raspon mogućnosti i podrazumijeva 100% prihvatljivih troškova za kupnju poljoprivredne mehanizacije i/ili domaćih životinja, višegodišnjeg bilja i/ili uređenja i poboljšanja kvalitete poljoprivrednog zemljišta, i/ili građenja i opremanja objekata u svrhu poljoprivredne proizvodnje i/ili operativnog poslovanja poljoprivrednog gospodarstva.

Prihvatljivi korisnici su mala poljoprivredna gospodarstva, upisana u Upisnik poljoprivrednika, ekonomske veličine od 2000 do 7.999 eura. Za realizaciju potpore, aktivnosti moraju biti prikazane u poslovnom planu u ukupnom iznosu od 15 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti.

Za uspješnu realizaciju projekta i ostvarivanje potpore korisnici su dužni izraditi poslovni plan i udovoljiti određenim kriterijima. Bodovi se dodjeljuju prema kriteriju ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva, indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave u kojoj se provodi projekt i aktivnostima koje imaju pozitivan utjecaj na okoliš.

Prijave započinju 30. kolovoza 2018. godine i traju do 13. prosinca 2018. godine.

Više o natječaju možete pronaći ovdje  https://ruralnirazvoj.hr/natjecaj-za-tip-operacije-6-3-1-potpora-razvoju-malih-poljoprivrednih-gospodarstava/

21

Kol