ogulin

Novosti

30

Tra

Potpisivanje Ugovora o energetskom učinku

  • Članak napisao/la, urednik

Gradonačelnik Dalibor Domitrović u nazočnosti zamjenika Daniela Vukelje i zamjenice Ivane Salopek Šumonja potpisao je Ugovor o energetskom učinku sa tvrtkom ELOS d.o.o. iz Solina sa članom uprave g. Zoranom Samardžićem o pružanju energetske usluge u svrhu poboljšanja energetskih svojstava javne rasvjete u Gradu Ogulinu što podrazumijeva postizanje dokazivih ušteda, a koje će se postići provođenjem mjera energetske učinkovitosti.

Tvrtka ELOS d.o.o. bila je jedini ponuditelj u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti.

Vrijednost ovog ugovora iznosi 11,2 mil. kuna sa PDV-om, a rok izvođenja radova je 74 mjeseca. Od toga 4 mj. je predviđeno za razdoblje rekonstrukcije, a 70 mj. za razdoblje zajamčenih ušteda.

Ukupna godišnja ušteda koja će se ostvariti izmjenom postojeće rasvjete u LED iznosi oko 2,4 mil. kn, a obuhvatit će područje cijelog grada Ogulina. Godišnje smanjenje emisija ugljičnog-dioksida iznosit će od 75,81 % ili više.

Unatoč epidemiološkoj situaciji Grad Ogulin potpisivanjem ovog Ugovora nastavlja sa intenzivnim radom i doprinosi poboljšanju svakodnevnog života za svoje građane.

 

 

23

Tra