ogulin

Novosti

01

Srp

Potpisani ugovori o radu sa zaposlenicama projekta “Zaželi za Ogulin”

  • Članak napisao/la, admin

U četvrtak, 27. lipnja 2024. godine Gradonačelnik Dalibor Domitrović uručio je u prostorijama Grada Ogulina 30 ugovora o radu pružateljima usluga u sklopu projekta “Zaželi za Ogulin”, SF.3.4.11.01.0365., a početak rada je 1. srpnja 2024. godine. Radi se o nastavku projekta, kojeg je Grad Ogulin uspješno proveo kroz dvije faze, odnosno “Zaželi II – Grad Ogulin” i “Zaželi III – Grad Ogulin”. Za provedbu ove faze, u ožujku ove godine Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je Gradu Ogulinu odobrilo ukupno 1.440.000,00 eura, a projekt je 100% sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda plus i Državnog proračuna RH, Program “Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.”

Ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci, a 30 zaposlenih pružatelja usluga će narednih 32 mjeseca skrbiti o najmanje 180 krajnjih korisnika, odnosno starijih osoba (65 godina i više) i/ili osoba s invaliditetom.

Pružatelji usluga će uz obveznu mjesečnu podjelu kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština krajnjim korisnicima pružati i sljedeće usluge kao što su: organiziranje prehrane(pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr.) i/ili obavljanje kućanskih poslova(pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično,organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.) i/ili održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i dr.) i/ili zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba i slično.

Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, a specifični cilj je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Nakon uručivanja ugovora o radu, uslijedio je radni sastanak zaposlenih pružatelja usluga sa projektnim timom, gdje su zaposlenima podijeljene radne majice i kemijske olovke te su im dane upute za obavljanje radnih zadataka.

21

Lip