ogulin

Novosti

26

Vel

Plan upravljanja Strogim rezervatom i područjem ekološke mreže Bijele i Samarske stijene-2. radionica

  • Članak napisao/la, urednik

Javna ustanova Nacionalni park Risnjak u sklopu projekta Usluga izrade planova upravljanja područjima ekološke mreže Natura 2000 i zaštićenim područjima – Grupa 3, pokrenula je proces izrade Plana upravljanja Strogim rezervatom i područjem ekološke mreže Bijele i Samarske stijene.

U tu svrhu održana je 2. dionička radionica na temu aktivnosti Plana upravljanja, u Mrkoplju, na kojoj je sudjelovao i predstavnik Grada Ogulina, savjetnik za gospodarstvo i fondove Europske unije Zdenko Trninić koji je ujedno i predsjednik HPD-a Klek te ravnateljica Turističke zajednice grada Ogulina Sonja Drašković Dedić. Prvoj radionici održanoj u lipnju prošle godine, putem videoveze nazočili su gradonačelnik Dalibor Domitrović i zamjenik Daniel Vukelja.

Područje strogog rezervata Bijele i Samarske stijene obiluje izvanrednim geomorfološkim fenomenima krša te neobično zanimljivom faunom i vegetacijom, administrativno se manjim dijelom nalazi i na području grada Ogulina, a cilj svih sudionika i konačne izrade Plana upravljanja je očuvanje ovog izuzetnog, značajnog i vrijednog objekta prirode.

 

Adresa preuzimanja bannera i informativnog letka:

https://eppr.dgu.hr/preuzimanja

Poziv_Risnjak

25

Vel