ogulin

Novosti

04

Kol

OPKORAČITI VRIJEME

  • Članak napisao/la, urednik

U petak 5.8. će se u Đulinom vrtu (amfiteatar Parka izviđača) održati jedinstveni događaj, prvi takav u Ogulinu. Događaj će spojiti glazbenu i likovnu umjetnost u jednosatni preformans tijekom kojeg ćete imati priliku uživati u iznimnim glazbenim brojevima pod palicom virtuoza Domagoja Vukovića, dok će istovremeno poznata ogulinska ilustratorica Gospođica Ura izrađivati jednu od svojih ilustracija.

Shadow suite opisuje pradavnu borbu dobra i zla. Ovisno o ugođaju stavaka, pjesme koje prate stavke se mijenjaju. Na repertoaru će se izvoditi pjesme koje su duboko utkane u nama, kojem će svakom pobuditi ono nešto, bez suvislih riječi da iskaže što to jest. Etno pjesme te pjesme s istim pradavnim formulama, dati će dati svoj doprinos Shadow suiti.

Shadow suite je opkoračiti vrijeme.

OPKORAČITI VRIJEME – umjetnost zaustavlja vrijeme i njegovo protjecanje gubi svaki smisao kada smo uronjeni u beskonačni svijet koji umjetnost, posebice glazba stvara u nama. Opkoračiti vrijeme je poziv svima da urone u trenutak i zaustave sve satove i svo vrijeme postojeći samo među žicama jedne gitare i plešući s linijama jednog crteža, sasvim slobodni dodirnuti i stvoriti svijet kakav žele. Koračati komunikacijom dviju umjetnosti – glazbom i crtežom – stvarajući put u kojem ne postoje mjerne jedinice vremena čini se kao uspješno zaustavljanje vremena s osmjehom na licu.

Dođite i prisutvujte ovom jedinstvenom događaju. Vidimo se!

04

Kol