ogulin

Novosti

19

Pro

Ogulin prijavio projekt vrijedan 12,2 milijuna kuna na EU fond

  • Članak napisao/la, administrator

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović u ponedjeljak je posjetio općinu Čelinac u susjednoj Bosni i Hercegovini kako bi s partnerima prijavio zajednički projekt na natječaj iz IPA programa Europskih fondova namijenjen prekograničnoj suradnji Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Projekt je prijavljen na prioritetnu os 2 koja je namijenjena za projekte u funkciji zaštite okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanju prevencije rizika i promicanju održive energije i energetske učinkovitosti. Udio sufinanciranja iz ovog programa iznosi 85%.

Ogulin je projekt prijavio u suradnji s partnerima iz općine Čelinac i Stanari iz Bosne i Hercegovine te gradom Nikšić iz Crne Gore. Ukupna vrijednost projekta iznosi 12,2 milijuna kuna. Udio projekta koji se odnosi na grad Ogulin iznosi 5,0 milijuna kuna, udio općine Stanari iznosi 2,4 milijuna kuna, općine Čelinac 2,1 milijuna kuna, a grada Nikšić 2,8 milijuna kuna.

Grad Ogulin je u okviru projekta predvidio nabavku dvokomornog kamiona za odvoz otpada zapremnine 10 m³, koji u isto vrijeme može kupiti dvije vrste otpada, polupodzemne spremnike za miješani komunalni otpad zapremnine 5 m³ sa software-om za praćenje količine otpada, traktor s kranskom kosilicom i škarama za rezanje grana, opremu namijenjenu HGSS stanici Ogulin i Javnoj vatrogasnoj postrojbi za slučajeve poplava, odnosno gumeni čamac dužine 4 metra s vanbrodskim motorom, Tetra radio uređaje, suha odijela za plivanje, prsluke za spašavanje, kacige za vodu, transportne vreće, plutajuću užad, raznu speleo opremu, punilice za pijesak, pumpe za vodu i drugu opremu.

19

Pro