ogulin

Novosti

24

Ožu

Ogulin Dan sporta

  • Članak napisao/la, admin

U Gradskoj sportskoj dvorani Ogulin održan je Telemach Dan sporta veliki sportsko-edukativni dan. Djeca su se imala priliku natjecati u graničatu i atletici, a najbolje ekipe i najbrži trkači borili su se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se sredinom srpnja održati u Rijeci.

Mlade je sportaše podržao zamjenik gradonačelnika Danijel Vukelja i predsjednik gradskog vijeća Marinko Herman.

„Hvala Telemachu i Sportskim igrama mladih što su još jednom odabrali Ogulin za domaćina Dana sporta i na izvrstan način djeci omogućili da se druže i natječu.“ Izjavio je Danijel Vukelja.

“Ponosni smo što je Telemach treću godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Sport je za nas više od fizičke aktivnosti i rekreacije – uči nas strpljivosti, upornosti i važnosti timskog duha, ali i uvažavanju različitosti, toleranciji i uključivosti. Posebno je to važno za djecu i mlade, koje vidimo kao pokretače promjena i kreatore društva boljih prilika. Upravo zato Telemach želi biti važan akter koji povezuje mlade i sport i tako im pomaže da se izgrađuju, ne samo fizički, već i mentalno. Radujemo se i budućim ovakvim inicijativama stvaranja dobrih životnih navika koje definiraju naše mlade i pripremaju ih za izazovnu budućnost.” – izjavila je Ana Miličević, direktorica marketinga Telemach Hrvatska.

 “Sportske igre mladih svjesne svog utjecaja na društvo već  27. godinu kroz igru i sport potiču na druženje, uče o održivom razvoju te potiču djecu i mlade da se razviju u odgovorne pojedince našeg društva. Na Danima sporta želimo da se djeca prvenstveno dobro zabave, postanu još bolji sportaši i ne zaborave na fair play.” – istaknula je Matea Kekez iz Plazma Sportskih igara mladih.

Svečani program Telemach Dana sporta započeo je paljenjem baklje koji su donijeli mladi sportaši predvođeni Svenom Stošićem, mladim košarkašem KK Ogulin.

Djeca su se natjecala u atletici i graničaru u dvije kategorije 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a natjecanje stavlja u drugi plan.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa Smajlići u kategoriji 2014. godište i mlađi te ekipa Brze strijele u kategoriji 2012. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2012. godište i mlađi Mila Salopek i Matej Rahan, a u kategoriji 2014. godište i mlađi Nives Brbot i Fran Benić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

„Ja bih preporučila svima da dođu na Sporske igre mladih jer je ovo najbolji dan ikada!“ rekla nam je Romina Belančić iz pobjedničke ekipe Brze strijele.

Ovogodišnji Telemach Dan sporta posjetit će sve županije u Hrvatskoj, i održati ukupno 28 sportsko-edukacijskih evenata. Projekt je koncipiran na temelju sportskih igara, natjecanje stavlja u drugi plan a potiče druženje, toleranciju i inkluziju.

Plazma Sportske igre mladih, najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, pružaju djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se natječu u 10 sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika).

U 27. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

23

Ožu