ogulin

Novosti

28

Srp

Održana završna konferencija projekta “Zaželi III – Grad Ogulin”

  • Članak napisao/la, admin

U četvrtak, 27. srpnja 2023. godine u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin održana je završna konferencija projekta “Zaželi III – Grad Ogulin”.

Voditeljica projekta Nataša Zatezalo sve nazočne upoznala je s ovim uspješno provedenim projektom u sklopu kojeg je u lokalnoj zajednici zaposleno 30 teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalna uključenost i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika. Krajnji korisnici su osobe u dobi od 65 i više godina i/ili nemoćne osobe, neovisno o dobi, a tijekom provedbe projekta zaposlene žene su obavljale različite poslove poput održavanja čistoće doma i okućnice, pomagale u pripremi obroka, nabavci i dostavi namirnica, lijekova, pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo. O svom pozitivnom iskustvu sudjelovanja u ovom projektu govorio je korisnik, umirovljeni prof. Ivan Tironi i zaposlenica Božica Višnić.

Zadovoljstvo provedenim projektom i zahvalu svim sudionicima izrazio je i gradonačelnik Dalibor Domitrović koji je u društvu predsjednika Gradskog vijeća Grada Ogulina Marinka Hermana također nazočio ovoj završnoj konferenciji.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 196.529,30€ / 1.480.750,00 kn, a financiran je 85% sredstvima Europskog socijalnog fonda i 15% sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske. Korisnik projekta je Grad Ogulin, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Ogulin. Razdoblje provedbe projekta je od 13.12.2022. do 13.08.2023. godine.

21

Srp