ogulin

Novosti

17

Pro

Održana zadnja ovogodišnja koordinacija tvrtki i ustanova

  • Članak napisao/la, administrator

U gradskoj upravi u sali za sastanke održana je zadnja ovogodišnja koordinacija gradonačelnika i čelnika gradskih tvrtki i ustanova.

Čelnici tvrtki i ustanova su gradonačelnika izvijestili o tekućoj problematici, svatko iz svoje domene. Očekivano, najviše problema ima u tvrtki Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Nova prokuristica tvrtke izvijestila je kako brojne probleme rješava prema prioritetima. Cilj joj je još ove godine izraditi novu sistematizaciju radnih mjesta koju će gradonačelnik ovaj put svakako dobiti na uvid.

Direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. je izvijestio kako će se i dalje, dok god to vremenski uvjeti dozvole, provoditi snimanja i popravci gradskog kanalizacijskog sustava. Radi se o radovima tekućeg održavanja koji se, kako bi sustav ispravno funkcionirao, moraju svake godine izvršavati. Radovi su financirani sredstvima Hrvatskih voda. Što se projekta tlačnog kanalizacijskog cjevovoda u Poduzetničkoj zoni tiče, koji je vrlo bitan investitorima, njegova izrada je u tijeku. Ishođene su suglasnosti raznih državnih institucija koje su bile uvjet za dovršetak projektne dokumentacije.

Direktor tvrtke Poduzetnička zona Ogulin izvijestio je da još dvije tvrtke namjeravaju investirati u zonu i tamo pokrenuti svoje pogone, što znači da bi nakon toga zone bila potpuno, odnosno 100%, popunjena. Zbog toga postupak proširenja zone i prijenos vlasništva nad dodatnih 40 hektara zemljišta s države na grad dobiva još više na značaju te ga je potrebno što hitnije provesti.

Direktorica tvrtke Radio Ogulin d.o.o. se ispričala što ne može prisustvovati koordinaciji te je gradonačelnika telefonski izvijestila kako nema problema u poslovanju ove tvrtke, financijski gubici su sanirani, te će, prema trenutnim projekcijama, tvrtka godinu završiti s pozitivnim rezultatom. Izvršene su sve pripreme za natječaj Vijeća za elektroničke medije te se čeka njegova objava kako bi radijski program prijavili za sufinanciranje.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta izvijestila je o radovima predzadnje faze uređenja njihove zgrade koji se odnose na sve prostorije osim glavne dvorane. Radovi su pri kraju, da je na prošloj sjednici Gradskog vijeća prihvaćen rebalans proračuna kojim su bila predviđena sredstva za dovršetak strojarskih instalacija tehnički pregled bio bi obavljen još ove godine te bi prostorije bile puštene u funkciju. Obzirom da se to nije dogodilo, a zbog nedostatka odgovarajućih prostorija, Pučko otvoreno učilište je moralo otkazati dio programa planiranih za početak iduće godine.

Ravnateljica Turističke zajednice izvijestila je o radnjama koje se poduzimaju kako bi klizalište na vrijeme bilo u funkciji. Ekipa koja montira opremu je već nekoliko dana u Ogulinu, priprema tzv. „Crvenog igrališta“ i elektropriključka je u tijeku i provodi se u suradnji s ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta. Na žalost koncerti grupe ALF i MATT SHAFT planirani za subote 8. i 15. prosinca otkazani su radi nepovoljnih vremenskih uvjeta te će biti održani u drugom terminu, kad to dozvole vremenske prilike.

Ravnateljica muzeja izvijestila je o kontinuiranom problemu vlage u zgradi muzeja za što se rješenje još uvijek traži kao i o aktivnostima vezanim uz priključenje zgrade muzeja na plinsku instalaciju čime bi se riješilo grijanje prostorija. Također je izvijestila da su već sada, iako godina još nije završena, premašeni planirani prihodi muzeja. Međutim, obzirom da na prošloj sjednici nije usvojen rebalans proračuna za 2018. godinu, ovoj ustanovi su „vezane ruke“ što se tiče provedbe dodatnih aktivnosti ili projekata.

Od ostalih ustanova (dječji vrtić Bistrac, Ivanina kuća bajke, Javna vatrogasna postrojba, Područna vatrogasna zajednica, Gradska knjižnica, Sportska zajednica) ravnateljica dječjeg vrtića Bistrac telefonski je opravdala svoj nedolazak.

12

Pro