ogulin

Novosti

21

Svi

Održana početna konferencija projekta „Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina“

  • Članak napisao/la, urednik

Dana 21. svibnja 2021. g. u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, s početkom u 12,00 sati održana je početna konferencija projekta „Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina“ uz nazočnost gradonačelnika grada Ogulina Dalibora Domitrovića i zamjenika Daniela Vukelje obzirom da je Grad Ogulin partner u projektu. Ispred Gradskog društva Crvenog križa Ogulin kao prihvatljivog prijavitelja projekta, nazočna je bila ravnateljica Valentina Bartolović koja je ukratko predstavila projekt. Ukupna vrijednosti  projekta iznosi 10,9 mil. kuna i u 100% iznosu financiran je sredstvima EU.

Predmet projekta je rekonstrukcija i prenamjena postojeće zgrade „Miki“ u zgradu za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka, odnosno korištenje stručnih medicinskih usluga logopeda, defektologa, psihologa, edukacijskog rehabilitatora i sl. i to za minimalno 15-ero djece u dobi od 6-18 godina s teškoćama u razvoju na području Grada Ogulina. U sklopu novouređenog objekta nalazit će se ukupno 24 jedinice za pružanje usluga poludnevnog boravka i razvoj novih usluga zajednici. U zgradi će biti osigurane prostorije za individualne i grupne aktivnosti, učionica te kuhinjski praktikum. Osigurati će se i prostorija za igru, soba za senzornu integraciju, snoezelen soba te prostorija za spremište didaktičkog materijala. U zgradi će se još nalaziti i prostorije za rad i boravak osoblja, mini blok kuhinja, sanitarni čvorovi za osoblje, spremišta i ostave te pomoćna prostorija za smještaj bojlera. Predviđena je nabava kombi vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju.

Gradonačelnik je u svojem izlaganju izrazio zadovoljstvo projektom kojim će se znatno unaprijediti kvaliteta života za sve njegove korisnike i zahvalio svima koji su pridonjeli njegovoj realizaciji.

 

 

14

Svi