ogulin

Novosti

01

Vel

Održana početna konferecija projekta “Zaželi III – Grad Ogulin”

  • Članak napisao/la, urednik

U utorak, 31. siječnja 2023. godine u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin održana je početna konferencija projekta “Zaželi III – Grad Ogulin”. Radi se o nastavku vrlo uspješnog projekta Zaželi, koji se posljednjih godina provodio na području Grada Ogulina. Za provedbu ove 3. faze, u mjesecu studenom prošle godine Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike je Gradu Ogulinu odobrilo ukupno 1.480.750,00 kuna, odnosno 196.529,30 eura. Projekt je u 100%-tnom iznosu financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured u Karlovcu i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Ogulin. Provedba projekta započela je 13. prosinca 2022. i trajat će do 13. kolovoza 2023. godine.

Na projektu je zaposleno 30 teško zapošljivih žena koje će se tijekom narednih 6 mjeseci skrbiti o minimalno 180 starijih osoba i osobama u nepovoljnom položaju. Pomagati će im, između ostaloga, u dostavi namirnica, održavanju čistoće domova, socijalnoj integraciji i slično.

Nakon što je voditeljica projekta predstavila projekt, svima okupljenima obratio se i gradonačelnik Dalibor Domitrović te izrazio zadovoljstvo nastavkom projekta i zaželio puno uspjeha svima i u njihovoj provedbi. Na samom kraju ove početne konferencije, svim zaposlenicama su podjeljeni i njihovi ugovori o radu.

31

Sij