ogulin

Novosti

20

Pro

Održana 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

  • Članak napisao/la, urednik

U velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice održana je 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina , zadnja u 2019. godini.
Na dnevnom redu bilo je 12 točaka nakon skidanja s dnevnoga reda aktualnog sata.
Na početku je donesena Odluka o utvrđivanju i raspodjeli rezultata poslovanja Grada Ogulina za 2018. godinu.
Rasprava o rebalansu proračuna i pratećim programima zamijenila je aktualni sat jer su se vijećnici kroz tu raspravu dotakli pitanja i van teme rasprave.

II. izmjenama Proračun je smanjen za 6,64 % u odnosu na važeći Proračun. Razlog tome je smanjenje prihoda iz EU fondova za projekte koji nisu realizirani, te prelazak na poslovanje preko riznice za neke proračunske korisnike . Programi javnih potreba u kulturi, socijalni program, program održavanja i građenja komunalne infrastrukture, kao i programi poticaja u poljoprivredi i poduzetništvu neznatno su izmijenjeni i usklađeni sa realizacijom pojedinih stavki.
Veliku polemiku izazvala je točka 9. odluka o likvidaciji Poduzetničke zone Ogulin, osobito iz redova oporbenih vijećnika koji su o razlozima likvidacije imali različito mišljenje od predlagatelja i vladajućih vijećnika.

Na kraju je prihvaćen program rada Savjeta mladih za 2020. godinu i prihvaćeno Izvješće o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornih planova, odnosno njihovih izmjena i dopuna.
Sjednica je završila u prazničnom raspoloženju svih vijećnika u 12 sati i 40 minuta.

19

Pro