ogulin

Novosti

23

Pro

Održana 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

  • Članak napisao/la, urednik

Gradsko vijeće Grada Ogulina održalo je svoju 5. sjednicu, u utorak, 21. prosinca 2021. godine s početkom u 9 sati u Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin. Pod predsjedanjem predsjednika Gradskog vijeća Marinka Hermana, uz nazočnost gradonačelnika Dalibora Domitrovića i njegovih zamjenika te direktora i ravnatelja gradskih tvrtki tijekom aktualnog sata, pred 15 od ukupno 16 vijećnika stavljeno je 40. točaka dnevnog reda.

Nakon minute šutnje za prerano preminulu članicu Odbora za umirovljenike Ljubicu Kučinić, na samom početku sjednice verificirani su mandati dva nova člana Gradskog vijeća Nevena Ivoševića i Momira Jakšića koji je izabran i za potpredsjednika Gradskog vijeća. Nakon aktualnog sata i pitanja od strane 7 vijećnika, pristupilo se izlaganju i raspravi o prijedlogu Proračuna Grada Ogulina za 2022. godinu i projekcija za 2023. i 2024. na koji je podneseno tri amandmana od strane oporbenog HDZ-a koji su većinom glasova odbijeni. Proračun u iznosu od 101.645.000,00 kuna izglasan je sa 9 glasova ZA i 6 glasova PROTIV. Usvojen je i prijedlog II. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Ogulina za 2021. godinu.

Na dnevnom redu, pored ostalih točaka bio je i prijedlog Socijalnog programa Grada Ogulina za 2022. godinu, prijedlog Programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi za 2022. godinu, Programa javnih potreba u sportu Grada Ogulina za 2022. godinu, prijedlog Programa potpora u malom i srednjem poduzetništvu na području Grada Ogulina u 2022. godini, prijedlog Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Ogulina za 2022. godinu, prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, prijedlog Programa građenja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, prijedlog Programa korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru za 2022. godinu, prijedlog Programa utroška sredstava šumskog doprinosa za 2022. godinu, prijedlog Programa javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Ogulin za 2022. godinu, prijedlog Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2022. godinu, Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj-lipanj 2021. godine, prijedlog Odluke o suosnivanju Lokalne akcijske grupe u ribarstvu kao i prijedlog Odluke o uključenju Grada Ogulina u Program društveno poticane stanogradnje.

Gradsko vijeće donijelo je odluku o imenovanju ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Ogulin Blanke Poljak Franjković i ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin. Anita Brozović Šolaić.

Na kraju sjednice predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik svima nazočnima na sjednici, ali i građanima poželjeli su sve najbolje povodom nadolazećih blagdana.

Sjednica je završila u 16:20 sati uz kratko prigodno druženje.

15

Pro