ogulin

Novosti

29

Stu

Održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

  • Članak napisao/la, administrator

Prvu točku obrazložio je Anđelko Mataković predstavnik tvrtke Zaštita projekt d.o.o. iz Karlovca , izrađivač Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije i Plan zaštite od požara Grada Ogulina. Ove dokumente jedinice lokalne samouprave dužne su usklađivati s novonastalim uvjetima  najmanje jednom godišnje.

Aktualni sat bio je kao i obično vrlo sadržajan. Vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku o različitim temama: pitanja o radu Radio Ogulina, izgradnji kanalizacije na Humcu, parkirališta u Kaševarima, zbrinjavanju otpada, izgradnji reciklažnog dvorišta, o trošenju proračunskih novaca na knjige iz Domovinskog rata, o radu Gradskog društva Crvenoga križa Ogulin i druga.

21. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Prijedlogom Drugih  izmjena i dopuna Proračuna  za 2016. godinu proračunski prihodi su  povećani  za 714.000,00 kuna u odnosu na prethodni plan te sada iznose 39.179.000,00 kuna. Uz izmjene Proračuna izmijenjeni su i programi javnih potreba u kulturi, športu, socijalni program, program utroška šumskog doprinosa , održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture te program utroška sredstava legalizacije.

Odlukama Gradskog vijeća dodijeljene su dvije koncesije za odvoz otpadnih voda te izvršen izbor osobe za održavanje javne rasvjete.

Gradsko vijeće imenovalo je nakon provedenih natječaja za ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Marijanu Mazor i za ravnateljicu Dječjeg vrtića Bistrac Ivanku Turković. Također su imenovani članovi upravnih vijeća Dječjeg vrtića Bistrac i Pučkog otvorenog učilišta.

Na kraju Sjednice vijećnici su primili na znanje Izvješće o utrošenim sredstvima proračunske zalihe za kolovoz, rujan i listopad 2016. godine.

Karmela Matić

 

 

28

Stu