ogulin

Novosti

02

Lip

Održana 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

  • Članak napisao/la, administrator

Tako je Godišnjim izvještajem utvrđeno izvršenje ukupnih prihoda od 40.419.446,00 kuna i rashoda od 38.768.255,57 kuna ili 95,91 %. Uz Proračun prihvaćena su izvršenja programa kulture i tehničke kulture, socijalnog programa, programa potpore poljoprivredi, poduzetništvu i programa utroška sredstava šumskog doprinosa.

19. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

I. izmjenama i dopunama Proračuna za 2016. godinu planirani prihodi povećani su za 2.150.000,00 kuna zbog povećanja prihoda od zakupa nekretnina i prihoda od legalizacije zgrada, zbog čega su i neki programi koji prate Proračun doživjeli pozitivne izmjene. Tako su povećana sredstva u programu potpora poduzetništvu, u programu održavanja i gradnje komunalne infrastrukture, kulture, tehničke kulture i športa.

19. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Aktualni sat bio je bogat pitanjima i odgovorima, a najviše uzbuđenja izazvale su rasprave oko izvješća o radu Vodovoda i kanalizacije, Stambeno komunalnog gospodarstva, Športske zajednice Grada Ogulina i Radio Ogulina, za koji su oporbene stranke SDP i HNS tražile sazivanje izvanredne sjenicu. Više pozitivnih komentara bilo je za izvješća Područne vatrogasne zajednice i Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke.

19. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Izvješćem o utrošenim sredstvima spomeničke rente u 2015. godini, imenovanjem članova Upravnog vijeća Gradske knjižnice i čitaonice, prijedlogom kandidata za sudce porotnike Županijskog suda u Karlovcu i izvješćem o utrošenim sredstvima proračunske zalihe, odrađeno je svih 30 točaka (nominalno 24) dnevnog reda 19. sjednica Gradskog vijeća, čiji je specifikum bio jedino u polaganju prisege novoga vijećnika iz oporbene koalicije i to što je trajala gotovo 9 sati.

Karmela Matić

01

Lip