ogulin

Novosti

29

Stu

Održan kolegij Grada Ogulina i Karlovačke županije

  • Članak napisao/la, urednik

U Velikoj vijećnici Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin 29. studenog 2021. godine s početkom u 8 sati održan je kolegij djelatnika Gradske uprave Grada Ogulina predvođeni gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem i djelatnika Karlovačke županije na čelu sa županicom Martinom Furdek Hajdin na kojem su izložene teme koje se odnose na grad Ogulin.
Sada već tradicionalno održani kolegij započet je prezentacijom Karlovačke županije koja je bila usmjerena na aktivnosti u području školstva, zdravstva, gospodarstva, retencije i državne imovine na području grada Ogulina. Nazočni na kolegiju bili su i predstavnici Javne ustanove regionalne Razvojne agencije Karlovačke županije koji su se osvrnuli na poduzete aktivnosti i planove iz svojih nadležnosti kao i ravnatelj Županijske uprave za ceste kojem je gradonačelnik izložio goruće probleme vezano za održavanje prometnica u našem gradu, posebno mostova, ali i problematiku vezanu uz zagađenje rijeke Zagorske Mrežnice odnosno potoka Krnjica.
Gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja također su kroz prezentaciju predstavili projekte i aktivnosti koje provodi Grad Ogulin od kojih je izdvojena izgradnja i ulaganje u sustave zbrinjavanja otpada, POS stanovi i Centar za tehničku kulturu u Poredicama, rekonstrukcija i prenamjena postojeće zgrade „Miki“ u sklopu projekta „Unapređenje socijalne infrastrukture Grada Ogulina“, izgradnja sportsko-rekreacijskog centra Dobra, dovršetak radova u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin kao i rekonstrukcija prometnica koje za cilj imaju rasterećenje centra grada i povećanja sigurnosti građana posebno djece.
Županica i gradonačelnik iskazali su zadovoljstvo ovakvom praksom i komunikacijom te rješavanjem aktualnih točaka i konkretnih problema.

 

24

Stu