ogulin

Novosti

23

Vel

Održan je dječji maskenbal

  • Članak napisao/la, administrator

U tih nekoliko sati vladavine, po dobivanju ključa grada našeg gradonačelnika Jure Turkovića, meštar i meštrica proglasili su vladavinu jednog dana, tako da su male maske nesputano mogle uživati u bogatom programu ispunjenog plesom, pjesmom, šalom, bogatom okrijepom, a kako nalažu i naši običaji. Sportska dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a razdragana dječja lica u maštovitim kreacijama dovoljan su pokazatelj kako je riječ o događaju za pamćenje i kako ogulinski dječji maskenbal ima osiguranu budućnost. Članovi Društva Naša djeca Ogulin ove godine potrudili su se napraviti najveću maskiranu skupinu koju su predvodili Djed Mraz, Baka Mrazica, te vilenjaci, sobovi, pahuljice, borovi i pokloni, a koju su sačinjavala djeca naših programskih aktivnosti: mažoretkinje, Dječje gradsko vijeće, Dječji forum te odrasli članovi.

{vsig}galerija167{/vsig}

Na poziv DND Ogulin za sudjelovanje u maskenbalu odazvala se Prva osnovna škola Ogulin sa svojim Zečićima i Ribicama, OŠ Ivane Brlić Mažuranić s Tintilinićima, Dječji vrtić Ogulin s Ogulinskim eko krumpirom, Dječji vrtić Josipdol sa zaljubljenim bubamarcima, a ove godine pridružili su nam se i učenici i djelatnici Obrtničke i tehničke škole Ogulin, koji su odradili mnoge kreacije šminkanja u svom makeup šatoru. Na početku programa pročitana je poveća dječja optužnica našem Imbri koji je i ove godine, ni kriv, ni dužan, bio kriv za mnoge zlobine: od duge zime, prehlada, proljeva i gripe, što Ogulin nema klizališta i više dječjih igrališta, što mame stalno viču, a tate urliču, za mnoga dječja uplakana lica zbog teških ispita, pisanja zadaća, nesretnih ljubavi, tako da je na kraju optužnice Imbro potjeran iz dvorane.

 

U zabavnom programu uz nastup mažoretkinja, koje su svoje koreografije otplesale sa štapom i pomponima, publici su se predstavile sve maskirane grupne maske, što je izazvalo oduševljenje roditelja i djece. I ove godine komisija za izbor naj maske nije imala nimalo lak zadatak, ali na kraju dobili smo i izbor najbolje tri pojedinačne i tri grupne maske: 3. nagrada pojedinačna maska Bubimir, 2. nagrada pojedinačna maska Ovčica te 1. nagrada pojedinačna maska Biskup. Od grupnih maski 3. mjesto pripalo je Poklonima (mažoretkinje DND Ogulin), 2. mjesto Dječjem vrtiću Ogulin s Ogulinskim eko krumpirima te 1. mjesto Dječjem vrtiću Josipdol s maskom Zaljubljeni bubamarci. 

 

Na kraju programa održana je i tombola s mnogim vrijednim nagradama, a prvu nagradu put u Prag, koju poklanja Putnička agencija Klek Ogulin, ostvarila je Kristina Špehar iz Josipdola. Vrijedni članovi i volonteri Društva Naša djeca Ogulin ove godine uložili su mnogo truda, ljubavi i volje u osmišljavanju maski, šivanju i izradi kostima, te samu organizaciju tradicionalnog maskenbala, a veliki odaziv roditelja i djece samo potvrđuje poštovanje i pohvalu za dugogodišnji rad te udruge. U brojkama, ove godine, pripreme su trajale cca 50 dana sa radom 8 volontera, u zabavnom programu sudjelovalo je oko 250 sudionika maski, tijekom maskenbala podijelili smo 900 krafni, 530 šalica toplog napitka-kakaa, 6 kilograma bonbona, uručili 6 nagrada za naj maske te podjelili 11 tombola. Od ulaznica smo prikupili 6.670,00 kuna, a za Humanitarnu akciju „Za Emmin osmjeh” Potjehove družine pri Prvoj osnovnoj školi Ogulin donirati ćemo 4.000,00 kuna. 

Zahvaljujem se svim sponzorima  koji su nam pomogli u realizaciji ove manifestacije: Radio Ogulinu, Športskoj zajednici grada, Prvoj osnovnoj školi, pekarama Mivit i Kučinić, trgovinama Gavranović, Plodine, Konzum, Marcshe restoranima, Korektu d.o.o., trgovačkom obrtu Info-lab, trgovačkom obrtu Kivi, Putničkoj agenciji Klek, Max studiju, Ugostiteljskom obrt Štross, Kozmetičkom salon Madamm, Ugostiteljskom obrtu Stari grad, Foto video IN-u, Og grafici, Gradskoj knjižnici i čitaonici, Hotelu Frankopan, Ljekarni Pablo, Trgovačkom obrtu Lavanda, Frizerskom salonu MY M, trgovini Spartak, Trgovačkom obrtu vl. Kristijana Barišića, Fitnes centru Vrankić, Šusteru Jayuzu Šenleru, te Andrijani Vukelja i Dijani Puškarić Umiljenović kao i našim volonterima i prijateljima  Društva. 

 

Održanim dječjim maskenbalom u DND Ogulin ne završavaju aktivnosti vezane oko maski, jer najstarije članice mažoretkinja idući vikend odlaze na svoju prvu turneju u Veronu, gdje će se pridružiti mnogim sudionicima u poznatoj karnevalskoj povorci grada romantike i zaljubljenih.

 

Ljiljana Kaurić  

22

Vel