ogulin

Novosti

30

Lip

Održan Dan obitelji na Kneji

  • Članak napisao/la, administrator

U zabavnom programu posjetitelje su zabavljale mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin, a posebno veselo je bilo na radionicama gdje su djeca pisala poruke, crtala svoje obitelje i prijatelje, provjeravala svoja znanja u “kvizu znanja” za koje su dobivala i posebne diplome, a sve pod  budnim okom volontera DND-a.

U nastavku programa mlađi članovi Izviđačkog odreda Frankopan polagali su prisegu izviđača, što je bilo posebno svečano i emotivno, a izviđačka obitelj Blašković sa Kalci bila je i ovogodišnji rekorder kao najbrojnija obitelj. Učenici i djelatnici Obrtničke i tehničke škole bili su pravi majstori u oslikavanju lica, posebno kockica za predstojeću nogometnu utakmicu, raznih frizura i tetovaža tako da se čekanje u redu višestruko isplatilo. Svaka od pojedinih udruga prezentirala je svoj rad i animirala posjetitelje da se uključe u iste.

{vsig}galerija140{/vsig}

Iako je odaziv naših građana ove godine bio minimalan članovi Društva Naša djeca Ogulin upućuju veliku zahvalu svim udrugama, institucijama, sponzorima i pojedincima koji su pomogli u realizaciji ovogodišnje manifestacije: Gradu Ogulinu, Veslačkom klubu Sabljaci, Frankopanskim streličarima, HGSS Stanici Ogulin, Izviđačkom odredu Frankopan Ogulin, Odredu izviđača Vladimir Nazor iz Karlovca, Biciklističkom klubu Frankopan, Moto klubu Vještice, Odbojkaškom klubu Ogulin, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ogulin, Hrvatskom planinarskom društvu Klek, mažoretkinjama DND-a, OŠ I.B.Mažuranić Ogulin, Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin, HŽ-Infrastrukturi Ogulin, Mjesnom odboru Turkovići, Robertu Turkoviću, OG grafici, N5 Ogulin, Kokice Tomislav iz Generalskog Stola, Korektu Ogulin, Policijskoj postaji i Radio Ogulinu. 

Inače, Društvo Naša djeca Ogulin od samog početka tj. od 1994. godine organizira obilježavanje manifestacije Dan obitelji i koja je proteklih godina postala jedna od najprepoznatljivijih i najljepših okupljanja obitelji našeg grada, s ciljem da se djeca i roditelji druže i igraju zajedno, a u jednom širem kontekstu potiče se zajedništvo, tolerancija, demokracija i solidarnost. Najveća vrijednost ove manifestacije i okupljanja bilo je sadržajno provedeno vrijeme roditelja i djece što u današnje turbulentno vrijeme mnogim obiteljima najviše nedostaje.

Ljiljana Kaurić

23

Lip