ogulin

Novosti

22

Sij

Objavljen Proračunski vodič za 2021. godinu

  • Članak napisao/la, urednik

Još u predizbornoj kampanji, za izbore održane 2017. godine, obećali smo poboljšati transparentnost Grada Ogulina, izvršne vlasti i gradske uprave. Iz tog razloga smo, kako bi građanima na jednostavniji i razumljiviji način predstavili gradski proračun, za 2018. godinu objavili Proračun u malom.
Namjera nam je bila svake godine objavljivati ovu publikaciju međutim, kako je 2019. godine nastala kriza vlasti zbog koje proračun nije usvojen na Gradskom vijeću, nismo bili u mogućnosti nastaviti s ovom praksom. Sada smo to za 2021. godinu nastavili, te je pred vama dokument koji na jasan i transparentan način prezentira proračunske prihode i rashode.

Za one koji žele znati više, Proračun Grada Ogulina za 2021. godinu sa svim sastavnim dijelovima, objavljen je na internet stranici Grada Ogulina https://www.ogulin.hr/gradska-uprava/proracun-i-financijski-izvjestaji/.

Svake godine, prilikom izrade proračuna za iduću godinu, građanima i svim zainteresiranim dionicima se putem javnog poziva daje mogućnost da gradskoj upravi dostave svoje prijedloge i sugestije na nacrt proračuna, a to ćemo činiti i ubuduće.
Glavni fokus prilikom izrade proračuna bio je razvoj gospodarstva, provedba projekata s ciljem povećanja zaposlenosti te prihoda građana i samog Grada kako bi se omogućila veća izdvajanja za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, predškolski odgoj, vatrogastvo, socijalnu skrb kulturu, sport i sve ostalo iz nadležnosti Grada, a što u konačnici utječe na bolju kvalitetu života građana.
Nadamo se da smo ovom publikacijom ostvarili našu namjeru, a sve sugestije kako građanima još bolje pružiti informacije i pobliže objasniti detalje koji ih zanimaju, mogu se uputiti putem elektroničke pošte na adresu grad-ogulin@ogulin.hr ili klasičnom poštom na adresu Grad Ogulin, Bernardina Frankopana 11.

 

19

Sij