ogulin

Novosti

18

Pro

Obilježen međunarodni Dan borbe protiv plastičnih vrećica

  • Članak napisao/la, urednik

U sklopu projekta “Recikliraj za bolje sutra” kojeg zajedničkim snagama provode Grad Ogulin i Općina Plaški, danas je u Ogulinu u gradskom parku obilježen “Dan borbe protiv plastičnih vrećica”. Isti događaj jučer je obilježen u središtu općine Plaški. Dan je to koji se 19. prosinca tradicionalno obilježava diljem svijeta.
Ovom prilikom organizatori su sugrađanima dijelili platnene vrećice i usput ih informirali o ciljevima te aktivnostima projekta “Recikliraj za bolje sutra”. Pritom su skrenuli pažnju na činjenicu da plastične vrećice u izuzetno velikoj mjeri doprinose onečišćenju okoliša. Milijuni plastičnih vrećica za kupovinu koje bacimo završe u okolišu, a razgrađuju se preko sto godina, prilikom čega polako ispuštaju otrovne kemikalije koje dospijevaju u tla, jezera, rijeke i oceane. Na kopnu su plastične vrećice jedno od najčešćih vrsta smeća u naseljenim područjima, a ono najgore što proizlazi iz toga je da plastične vrećice mogu začepiti odvodne sustave i tako izazvati poplave.


Ovom prilikom upućen je apel građanima da svojim ponašanjem i uporabom platnenih vrećica i sami doprinesu smanjenju zagađenja našeg okoliša.

18

Pro