ogulin

Novosti

04

Kol

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

  • Članak napisao/la, admin

U petak, 4. kolovoza, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO Oluja kod spomenika na Trgu hrvatskih rodoljuba polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća, minutom šutnje i molitvom ogulinskog župnika Nikole Prše odana je počast i iskazana zahvalnost svim poginulim hrvatskim braniteljima koji su svoj život dali za slobodnu, neovisnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

U ime Grada Ogulina vijence i svijeće položili su gradonačelnik Dalibor Domitrović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ogulina Marinko Herman i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja. Obilježavanju su nazočili i svoju počast odali predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije gradski i županijski vijećnici, ravnatelji i direktori gradskih ustanova i tvrtki, predstavnici političkih stranaka kao i prisutni građani. Svečanost su uveličali i pripadnici Frankopanske garde kao i trubač Puhačkog orkestra DVD Ogulin.

U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, u večernjim satima u Frankopanskom kaštelu trebao je biti održan nastup Klape „Bonaca“ iz Šibenika, ali je zbog najave lošeg vremena odgođen.

31

Srp