ogulin

Novosti

29

Svi

Obilježavanje Dana državnosti RH

  • Članak napisao/la, urednik

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod
spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba počast hrvatskim
braniteljima i svima onima koji su svoj život dali za Domovinu odali su gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegov zamjenik Daniel Vukelja, predsjednik Gradskog vijeće Marinko Herman, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, vatrogasaca, pojedini gradski i županijski vijećnici, ravnatelji i direktori gradskih ustanova i tvrtki, predstavnici političkih stranaka i građani.

Molitvu za sve poginule i umrle branitelje na Trgu hrvatskih rodoljuba predvodio je ogulinski župnik vlč. Nikola Prša, a u obilježavanju su sudjelovali i članovi Frankopanske garde.

Sveta misa za Domovinu i sve poginule hrvatske branitelje održat će se u četvrtak, 30. svibnja 2024. godine, u 9,30 sati u Župnoj crkvi Svetog Križa Ogulin.

Dana 29. svibnja u 21 h u organizaciji Udruge branitelja i veterana voda vojne policije pri 143. brigadi HV Ogulin u znak sjećanja na poginule i umrle branitelje ogulinskog kraja povodom Dana državnosti RH upriličiti će se manifestacija „125 ŽIVOTA ZA OGULINSKI KRAJ“ , paljenje 125 signalnih baklji oko Jezera Sabljaci.

29

Svi