ogulin

Novosti

15

Stu

Obilježavanje 30. obljetnice nastanka ogulinske 143. brigade HV Ogulin

  • Članak napisao/la, urednik

Okruglim stolom na temu Domovinski rat u Ogulinskom kraju održanim u petak 12. studenog u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin započeo je program obilježavanja 30. obljetnice nastanka 143. brigade HV Ogulin.
Središnji dio obilježavanja održan je u subotu, 13. studenog. U župnoj crkvi Svetog Križa slavljena je sveta misa nakon čega je formiran mimohod svih okupljenih do Trga hrvatskih rodoljuba gdje su, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća te blagoslov našeg ogulinskog župnika Nikole Prše, održani prigodni govori.


Nazočnima su se obratili gradonačelnik grada Ogulina Dalibor Domitrović, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, kao i jedan od zapovjednika 143. brigade general pukovnik Mate Pađen. Izaslanik Vlade RH bio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji se također obratio svim prisutnima prisjetivši se slavnog puta 143. brigade, a u ime Hrvatskog Sabora ovu veliku obljetnicu čestitala je saborska zastupnica Maja Grba Bujević. Osobni izaslanik Predsjednika RH Zorana Milanovića bio je general pukovnik Marijan Mareković koji je u svom govoru i čestitki 143. brigadi istaknuo njihov veliki doprinos u Domovinskom ratu.

30. obljetnicu nastanka ogulinske 143. brigade HV Ogulin uveličali su i članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata s ogulinskog područja, predstavnici policije, političkih stranaka i građani.

 

12

Stu