ogulin

Novosti

16

Ožu

Nastupni posjet veleposlanice Republike Bugarske Gradu Ogulinu

  • Članak napisao/la, urednik

U srijedu, 16. ožujka 2022. godine gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović u pratnji pročelnica Gradskih ureda Dinke Stipetić i Ivane Salopek Šumonja u Gradskoj upravi Grada Ogulina primio je u nastupni posjet veleposlanicu Republike Bugarske NJ.E. Genke Georgievu, u čijoj je pratnji bila gđa. Mirella Tasseva, savjetnica za gospodarstvo i trgovinu.

Veleposlanica je, izrazivši zadovoljstvo ovim posjetom, naglasila važnost suradnje na lokalnoj razini kao i razmjenu iskustava i mišljenja na svim poljima, posebno u kulturi i gospodarstvu gdje Bugarska i Hrvatska, ali i Ogulin imaju dosta poveznica i sličnosti.

Gradonačelnik, zahvalivši na dolasku uvaženih gošći kojima je ukratko predstavio naš grad te istaknuo želju i važnost moguće buduće međusobne suradnje.

Tijekom susreta razmijenjeni su i prigodni darovi,

Veleposlanstvo Republike Bugarske posjetilo je i Obrtničku i tehničku školu Ogulin gdje prikazuje izložbu Duh slova i znakova u Ogulinu, slike glagoljice, koji su naslikali bugarski učenici. Nj. E. gđa Genka Georgieva tamo se susrela i sa učenicima projekta Erasmus+ iz Bugarske, koji su također u posjetu navedenoj izložbi.

16

Ožu