ogulin

Novosti

09

Svi

Na Savjetu za branitelje o obilježavanju Dana državnosti RH

  • Članak napisao/la, urednik

Na 3. sjednici Savjeta za branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata glavna tema je bila organizacija proslave Dana državnosti Republike Hrvatske 30. svibnja. Iako je prethodne dvije godine proslava ovog velikog dana bila smanjena uslijed pandemijskih mjera, namjera Grada Ogulina kao organizatora je vratiti proslavu na ulice našega grada i to mimohodom vojnih postrojbi-članova udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada Ogulina čiji su predsjednici ujedno i članovi Savjeta. Sastanku Savjeta nazočile su i ravnateljice gradskih ustanova koje će se također uključiti u obilježavanje prigodnim sadržajima u okviru svojih djelatnosti.

Kao sudionici u proslavu bi se uključili i Frankopanska garda, Puhački orkestar DVD-a Ogulin, Ogulinske mažoretkinje, Udruga žena Ogulin.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća pred spomenikom na Trgu hrvatskih rodoljuba te odavanja počasti svim hrvastkim braniteljima koji su dali život za slobodnu nam i neovisnu Republiku Hrvatsku, u Župnoj crkvi Sv. Križa Ogulin služila bi se Sveta misa za Domovinu.

Nakon sv. mise, u Parku kralja Tomislava usljedila bi podjela ogulinske masnice za okupljene vjernike i građane, a nadamo se kako će ovaj dan svojim nastupom uveličati i KUD Klek Ogulin i KUD Sv. Juraj, Zagorje Ogulinsko kojima smo također uputili poziv za sudjelovanjem.

09

Svi